ΝΩΠΑ ΚΡΕΑΤΑ

ΝΩΠΑ ΚΡΕΑΤΑ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Image

Μοσχάρι Στηθόπλευρα (Σιδηρόδρομος)

Τιμή Κιλού €4.98

 

 

ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: ΓΑΛΛΙΑ

Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.

Το κρέας με την ονομασία σιδηρόδρομος είναι η προέκταση της σπαλομπριζόλας, δηλαδή τα επτά πρώτα πλευρά του θώρακα από το μοσχάρι. Θυμίζει γραμμές τρένου κόκαλο-κρέας, κόκαλο κρέας, εξ ου και το όνομα «σιδηρόδρομος». Το πιο λιπαρό μέρος του ζώου από το εμπρόσθιο τμήμα του μοσχαριού. Οι μύες του στήθους ξεχωρίζουν εύκολα από το λίπος και μαγειρεύονται στην κατσαρόλα και στο φούρνο.

Πρόκειται για ορθογώνιο κομμάτι, που μπορεί να μαγειρευτεί ολόκληρο ή κομμένο σε μικρά τετράγωνα 5×5εκ. (με πριόνι πάντα) ή στη μέση κατά μήκος, χωρισμένο σε δυο μακρόστενα κομμάτια σαν πλήκτρα πιάνου. Είναι ιδανικό για πολλές συνταγές: πολύ τρυφερό και νόστιμο για γάστρα, γιουβετσάκι, κατσαρόλα, στιφάδο, λεμονάτο, μπρεζέ, ραγού κ.λπ.

Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως ό,τι είναι κοντά σε κόκαλο είναι πιο τρυφερό. Πωλείται και ξεκοκαλισμένο, ενώ το αγοράζουν συχνά τόσο τα εστιατόρια όσο και τα νοικοκυριά, μια και είναι πιο οικονομικό.

 

 

Προσφορές

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γρηγορίου Λαμπράκη 90-96, Πειραιάς Τ.Κ. 18532

211 4073 102

streetkreopoleio@gmail.com

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00 - 21:00

Σάββατο: 08:00 - 20:00

DELIVERY

Παράδοση κατ' οίκον 

  • Καθημερινά: 08:00 - 21:00
  • Σάββατο: 08:00 - 20:00

*Πληρωμή και μέσω κάρτας, κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης

Find Us